Door Siepie Hylkema op 4 januari 2014

Natuurprijs voor natuurfotograaf Marcel van Kammen

Damwâld. De natuurfotograaf Marcel van Kammen kreeg afgelopen zaterdag het “Sulveren Elzepropke” opgespeld door lijsttrekker Siepie Hylkema van De PvdA-Dantumadiel.

Na afloop van de Nieuwjaarswandeling werd de prijs, die door de PvdA-Dantumadiel in het leven is geroepen voor personen of instanties die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de natuur, uitgereikt.

Een keer in de 4 jaar wordt het “Sulveren Elzepropke”uitgereikt. Boswachter Jacob Bijlsma was 4 jaar geleden de eerste die hem uitgereikt kreeg nu viel de eer te beurt aan natuurfotograaf Marcel van Kammen.

De jonge fotograaf, geboren en getogen in De Westereen, is bekend bij velen vanwege zijn prachtige fotoreportages. Diverse magazines, tijdschriften en kranten publiceren regelmatig werk van hem. De Leeuwarder Courant en de Westereender maken ook graag gebruik van zijn diensten. Maar niet alleen in Fryslân ook in het buitenland is deze jonge fotograaf bekend. Foto’s op natuurkalenders en in boeken zijn ook te vinden in o.a. Amerika, Japan en in West Europa.

Deze bekendheid is ook tot stand gekomen door het meedoen aan internationale fotowedstrijden. In 2008 in San Diego in Texas en in 2012 won Marcel Van Kammen de eerste prijs in het Franse Abbeville op het festival “L’oiseau et de la Nature”.

 Na de uitreiking van het “Sulveren Elzepropke” hebben de deelnemers van de Nieuwjaarswandeling nog een mooie fotopresentatie van Marcel van Kammen gehad.